Kampf deutsland monschau pasen 2012

Zaterdag morgen 7.15, mijn kampffsjit in de G gepleurt  en onderweg naar dokter Bruis. Deze met zijn kampfzooi ingeladen op naar t clubhuus. Aldaar afgesproken met napff en lou en….. Wat een logistieke puinhoop zeg, geen touw aan vast te knopen. Die ging met die om zo laat, oo nee toch niet want die ging toch maar met die mee, zucht! Tja het  is gewoon een feit dat veel jonges verplichtingingen tuus hebben, en dat er voor zo’n weekendje flink onderhandeld moet worden met moeders. Toch viel er uiteindelijk over de opkomst weinig te klagen dat is dan uiteindelijk toch weer mooi!

Maar goed, zooi ingeladen op t clubhuus, en op naar de buurman om kwekkie op te halen. Zo gezegd zo gedikkie dikkie daan. Bakkie koffie bij de buurman, ff naar de stoomboot geloerd(vet mooi) ent goo, op naar Monschau.

Na een ritje van een kleine 2,5 uur, rijden we door het pitoreske dorpje monschau en arriveren we op de zeer mooie Zeltplatz. Swebber en 50’ty werden begroet ballen werden gevoeld handen geschud! Deze brothers waren al op vrijdag gearriveerd en hadden al verscheidene duitse potten genuttigd en een mooi fikkie gebouwd.

Mooi onze zooi gedropt en aangeschoven voor n bakkie peleuaaah! Loue en dezen ook gearriveerd, plannen gemaakt. Eerst maar ff cultuur happen in Monschou. Eerst ff wat boodschappen, zakken volgeladen met boodschappen,  waarna we per benenwagen ff naar de ruine gelopen zijn. Mooi darpje heur, echt van die ouderwetse duitse huisjes met van die houten balken en wittestenen  in de gevel. Eenmaal boven  heb ik verscheidene malen “tsssssssstt” gehoort  en hebben we gezellig wat geluncht. Beetje om je heen kieken aldaar en wie staan daar helemaal aan de overkant van het dal te bleren naar ons: Geurt Beun en Henkie en wout. Dus wij terug bleren over het dorpje heen, vet mooi die ouderwetse technieken.

Eenmaal terug op het kampffterrein de laatste jongus begroet en onze eerste prioriteit gesteld. Hout halen, vet mooi. De helling tegenover het kampterrein lag er vol mee er zat alleen een rivierje in de weg. Uiteraard maakt dit voor de jongus niets uit, ff wat Xtreme enginering toegepast en binnen de korste keren hadden we een gezonde bult hout voor de deur liggen. He vreemd al weer dat geluidje “tssssssssttt” wat regelmatig te horen was. Toch wel mooi hoor zoveel jongus weer bij elkaar, ff een traantje wegpinken! Wat heeft iedereen toch een dikke harsus gekregen! Waar we het over gehad hebben? Nou hoe het nu op je werk is! Voor de rest “what goes, stays!”. Echt weer ouderwets gezellig! Ondertussen was er op het houtvuur een lekker potje gekookt, flesje bier erbij, en het was nog lang onrustig in de diepe donkere wouden van Monschou.

Hehe heyemerege iedereen! Zuk mooi weer heeejj. Eitjes bakken op de mooie ronde plaat van de verkenners (nog bedankt!) En uiteraard een lekker bakje koffie uit de percolator ook van boven het vuur. Het kan zat slechter niet dan?

De eerste lichting jonges gingen er weer vandoor ri. Moeders de vrouw of werk. De rest ging uiteraard eerst weer ff de voorraden bijvullen welke flink geplunderd waren de avond /nacht ervoor. Ondertussen kregen we nieuwe buren, Hitgangers uit Mook. Hoe is het mogelijk, zit je ergens verstopt in de wouden van Duitsland kom je die koekenbakkers tegen, en sterker nog er was nog een bekende bij ook van scouting lunteren. Wat is de wereld toch klein. Ooh heerlijk lekker chillen elkaars vreemde hersenspinsels uitwisselen en een beetje aanklooien met hout in de oo zo heerlijke zon was het middagprogram. Je snapt dat we hier weinig moeite mee hadden, en als afsluiter ff omhooggeklommen op de uitkijkrots over het dal.

Eenmaal boven alweer dat vreemde geluid “tssst”  Hmm zal wel een of andere Uuiiiiiiiiiiiilllll zijn denk. Lekker gechild en tiet um wieter te goan.

 En wieter gingen we via een zeer dicht dennenbos op de helling tegenover het terrein. Goh wat een bende was het hier, tijd voor wat opruiming en orde. Gelukkig zijn de jonges hier bedreven in, en hebben we alles waar ook maar iets beweging inzat opgepleurd. Oh yeah ook weer zo’n ouderwets ding wat we nog niet verleerd zijn. Uitgeraasd weer beneden aangekomen met een mooie voorraad avondwarmte.  Oh ja etuh! Hop de knip in de kontzak, BVO’tje mee en te voet naar Monschou. In het binnenstadje ff getjekt of ze nog ergens wat te vreten hadden voor een aantal naar vuur en bier stinkende zwijnen. Een tentje gevonden, zuk klein! Tja er zijn veel meningen geuit over het stekje, maar laten we het erop houden dat het gezellig was, en Qua bediening gewoon k*t. Hmm betalen en wegwezen dan maar terug naar de tent.

Eenmaal aangekomen, wat een herrie, wat wil je als je 120 HITgangers op een hoop gooit bij een kampvuurtje. Daar ging onze rust, maar het was er niet minder gezellig om. Ons avondprogramma bestond wederom uit slap ouwehoeren en lachen tot je niet meer kon. Mooi man.

Guten morgen regen. Langzaamaan ontwaakte een ieder der jongus. Potje koffie, tostitje, gebakken eitje ent gooooww. Hehe, we benne geen 18 meer sjonge jonge, maar uiteraard nog een goeie sfeer. Natte zooi opruimen en de baan op. Onderweg nog een happie gedaan op naar t clubhuus. Zooi uitgehangen/ opgeruimd, elkaar de hand geschud en een ieder ging weer zijns weegs. We kunnen wederom weer terugkijken op een geslaagd weekendje weg in het o zo mooie Deutschland!

Till next time dudes!!

Joooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo!!!!!

Einduh.